Animasyon Geçiş Nesneleri: Çizgi Filmlerin Gerçek Benliğin Gelişiminde Rolü - Kincal, Fulya (Anlatı Üzerine Anlatı Edebiyat Kuramı ve Eleştiri, 2024)
Bu araştırma, animasyon media karakterler ile ünlü İngiliz pediatrist ve psikanalist Donald W. Winnicott tarafından önerilen geçiş nesneleri kavramı arasındaki bağlantıyı incelemektedir. Çalışma, çizgi film karakterlerinin çocuklarda duygusal olgunlaşma ve kimlik oluşumuna nasıl katkı sağladığını ve karmaşık sosyal etkileşimlerin yönetiminde nasıl yardımcı olduğunu anlamaya odaklanmaktadır. Araştırmada, izleyicilerle güçlü duygusal bağlar kuran çizgi filmleri seçen bir metodoloji kullanılarak, bulguların geçerliliği ve uygulanabilirliği sağlanmıştır. Bu disiplinler arası çalışma, animasyon karakterlerin çocuk gelişimi için güçlü araçlar olarak önemini vurgulamakta ve medya üretiminde daha fazla araştırma ve pratik uygulama için potansiyel yollar önermektedir.