Anlatı Üzerine - Saygın, Tuncay (Anlatı Üzerine Anlatı Edebiyat Kuramı ve Eleştiri, 2024)
Anlatı üzerine başlıklı bu bölümde anlatı ve anlatıbilimin ana hatları ortaya konulmaktadır. İlk olarak anlatı kavramının bir betimi yapılmış sonrasında ise anlatıbilimin tarihsel gelişimi, temel kavramları ve başlıca anlatı kuramları tanıtılarak öne çıkan başlıca isimler ve tartışmalar ele alınmıştır.