Protetik Diş Hekimliğinde 3D Yazıcıların Kullanımı - Özkan Ata, Seçil (Güncel Protetik Diş Tedavisi Çalışmaları VI (Bahar), 2024)
Günümüzde, Protetik diş hekimliğinde 3d yazıcılar, daimi veya geçici diş protez yapımında her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Bu çalışma,  diş laboratuvarlarında ve uygulamalarında 3D baskı teknolojisinin potansiyel kullanımlarından ve mevcut sınırlamalarından bahsetmektedir. Ayrıca yeni teknolojik gelişmelerin geleceğe yönelik yansımaları ve üretim yöntemlerinin uzun ömürlülüğüne ilişkin bir değerlendirme de ele alınmaktadır. Diş restorasyonların ekleme yöntemi ile üretimi için gereklilik ve limitasyonları da değerlendirilmiştir.The use of 3D printers in prosthetic dentistry has become increasingly prevalent for fabricating both permanent and interim dental prostheses. This paper addresses the possible applications and current limitations of 3D printing technology in dentistry facilities and clinics. Furthermore, itadditionally analyzes the potential consequences of emerging technical advancements and assesses the durability of production techniques. A review was also conducted on the necessary requirements and limitations relating to the manufacturing of dental restorations using the additive technique.