Acil Serviste Reçeteleme İlkeleri - Calp, Begüm (Dahili Aciller, 2024)
Acil servise başvuran hastaların ilk muayene ve müdahalesi sonrası tedavi planlaması yapıldıktan sonra hastaların idame tedavisinin devamı için reçete hazırlanır. Reçete yazımında akılcı ilaç kullanımı, hastaların klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre seçilmiş uygun ilaca, yeterli dozda ve uygun sürede kullanacağı şekilde, en düşük maliyetle kolayca ulaşabilmeleri olarak tanımlanmıştır. Tanı koymayı, prognozu tahmin etmeyi, tedavinin hedeflerini belirlemeyi, en uygun tedaviyi seçmeyi ve bu tedavinin etkilerini izlemeyi içeren bir yaklaşım olarak akılcı reçete yazımından bu bölümde bahsedilecektir.