Tilt Table Testi - Sarıoğlu, Güney (İmplante Edilebilir Kardiyak Elektronik Cihazlar, 2024)
Tilt table testi, uzun süredir kardiyologlar tarafından; pozisyon değişikliğine bağlı kan basıncı ve kalp hızı uyumunu incelemek, kanamaya karşı verilen tepkileri modellemek, senkop etiyolojisini belirlemek, kalıcı kalp pili tedavisi ile senkop ataklarının önlenebileceği hastaların seçiminde kullanılan, hasta açısından güvenli non-invazif bir tanı yöntemidir.