İklim Değişikliğinin Sağlık Harcamalarına Etkisi - Elibol, Esengül (İklim Değişikliği Sağlık ve Hemşirelik, 2024)
Sıcaklıkların artışı, aşırı hava olayları nedeniyle ortaya çıkan afetler, hava kirliliği gibi iklim krizine yol açan faktörler, hem ekonomik büyümede sorunlar yaşanmasına hem de ölümleri artırarak ve yaşam süresini, kalitesini azaltarak sağlık harcamalarının artmasına sebep olmaktadır.