İklim Değişikliği ve Göçler - Dost, Ayşe (İklim Değişikliği Sağlık ve Hemşirelik, 2024)
İklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan sıcaklık artışı, aşırı hava olayları ve deniz seviyesindeki yükselmeler nüfusun yer değiştirmesinde etkili olan faktörlerdir. İklim değişikliği, arazi verimliliği, yaşanabilirlik, gıda ve su güvenliği üzerinde olumsuz etkilere yol açar ve göçü artırabilecek demografik, ekonomik ve sosyal faktörlerle etkileşime girer. İklim değişikliği, insan göçü ve sağlık arasındaki karmaşık bağlantılara işaret eder ve halk sağlığı için büyük bir tehdit olarak kabul edilir. İklim değişikliği toplulukları yer değiştirmek zorunda bırakabilir. İklim değişikliği ve göç, ulusal ve uluslararası politika düzeylerinde ele alınmalıdır. Çevresel sürdürülebilirlik, ekonomik kalkınma ve politika önlemleri, iklim değişikliğiyle başa çıkmak ve göçün etkilerini hafifletmek için gereklidir. Bu bölümde, iklim değişikliğinin göç ve sağlık üzerindeki etkisi ele alınmıştır.