Multidisipliner Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesinde Hemşirelik - Çiçekli, Neslihan (Kardiyovasküler Hastalıklarda Hemşirelik Rehberi, 2024)
Kardiyoloji yoğun bakım üniteleri (KYBÜ), kardiyovasküler hastalıklara sahip kritik hastaların yönetimi için özel olarak donatılmış birimlerdir Kardiyovasküler hastalıkların karmaşıklığı ve hastaların çoğunun birden fazla sağlık sorunu yaşaması, 7/24 profesyonel takip ve bakım gerektirmesi multidisipliner yaklaşımın önemini artırmaktadır. Hemşirenin multidisipliner ekip içindeki görevleri, sadece fiziksel bakım ile sınırlı kalmaz; hasta güvenliği, iletişim ve bakım kalitesini artırma gibi birçok farklı alanı kapsar. Hemşireler, kardiyoloji yoğun bakım ünitelerinde tıbbi cihazların doğru kullanımı, ilaç yönetimi ve hasta takibi gibi kritik görevlerde ekibin diğer üyeleriyle iş birliği yaparak sürecin sorunsuz işlemesini sağlar. Multidisipliner bir yaklaşımın etkin bir şekilde uygulanması, ekip içi iletişim ile yakından ilişkilidir ve hemşireler bu iletişimi koordine edip, hasta güvenliğini ve bakım kalitesini artırarak hastanın genel sağlığını korumada önemli rol oynarlar.Cardiology intensive care units (CICUs) are units specially equipped for the management of critically ill patients with cardiovascular diseases. The complexity of cardiovascular diseases and the fact that most patients experience multiple health problems and require 24/7 professional follow-up and care increases the importance of a multidisciplinary approach. The duties of the nurse within the multidisciplinary team are not limited to physical care; they cover many different areas such as patient safety, communication and improving the quality of care. Nurses ensure that the process runs smoothly by collaborating with other members of the team in critical tasks such as the correct use of medical devices, medication management and patient follow-up in cardiology intensive care units. Effective implementation of a multidisciplinary approach is closely related to communication within the team, and nurses play an important role in protecting the overall health of the patient by coordinating this communication and improving patient safety and quality of care.