Acile Başvuran Diz Çıkığı Bulunan Yaşlı Hastalara Tedavilerde Uygulanacak Etik Yaklaşımlar - Değirmen, Nuriye; Aygırgöl, Zeynep Fidan (Kas İskelet Sistemi ve Kemik Sağlığı, 2024)
Bu bölümde, tıp etiği temel ilkelerinden olan; yararlılık ilkesi, zarar vermeme ilkesi, adalet ilkesi ve özerklik ilkesi ve mahremiyet ilkesi bağlamında, geriatri hastalarında uygulanması gereken temel tedavi prosedürlerinin kliniğe uyarlamasının anlaşılabilmesi açısından, kurgulamış olduğumuz vaka özelinde, acile başvurmuş ve diz çıkığı bulunan geriatri hastası örneği baz alınarak, tedavide etik yaklaşımların açıklaması sağlanarak, günümüzde acilde yaşanan yaşlı tedavisi etik sorunlarına ışık tutmak hedeflenmiştir.In this section, in order to understand the clinical adaptation of basic treatment procedures that should be applied to geriatric patients in the context of the basic principles of medical ethics; the principle of beneficence, the principle of non-maleficence, the principle of justice, the principle of autonomy and the principle of privacy, it is aimed to shed light on the ethical problems experienced in the treatment of the elderly in the emergency department today by providing an explanation of ethical approaches in treatment, based on the case example of a geriatric patient who applied to the emergency department and had a knee dislocation.