Liderlik ve Sağlık Politikaları - Uzun Özer, Betül; Özkan, Hava (Ebelikte Liderlik, 2024)
Günümüzde nüfusun artması, ortalama yaşam süresinin uzaması, sağlık bakım hizmetlerinin maliyetinin fazla olması, kaynak kısıtlılığı ve sağlık kurumları arasında yaşanan rekabet, sağlık bakım kaynaklarının yönetimini zorunlu kılmıştır. Sağlık bakım kaynaklarının yönetimi için etkin liderlere ihtiyaç duyulmaktadır. Toplum refahını artırmayı amaçlayan ebelik bakımının lider kişiler tarafından sunulması, bakımın kalitesini artıracak, bakım maliyetini azaltacak ve ebelik mesleğinin güçlenmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca kanıt temelli uygulamaların sağlık bakım sistemlerine entegre edilmesinde lider ebelerin önemli rol ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu doğrultuda lider ebelerin sağlık bakım kaynakları, kanıt temelli uygulamalar ile bakımın kalitesinin artırılması ve sağlık politikaları hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Bu bölümde liderlik ve sağlık politikalarına yer verilmiştir.