Tehlikeli Maddelerin Depolanması ve Taşınması - Arslan, Tayfun (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
Tehlikeli kimyasalların depolanması ve taşınması doğru bir şekilde yapılmazsa, kirlenme, yangın, toksik gaz salınımı, gibi birçok tehlikeye neden olabilirler. Tehlikeli maddeler kullanan bir şirketin, işçilerinin, saha ziyaretçilerinin, yakınlarda yaşayan ve çalışan insanların, canlıların ve bitkilerin sağlık ve güvenliğini riske atma potansiyeli olan bir olayın meydana gelmesini önlemek için bunları güvenli bir şekilde saklanması ve taşınması gerekmektedir. Tehlikeli kimyasallar, taşıma mevzuatı ve iş sağlığı-güvenliği mevzuatının kapsadığı özel düzenleyici gerekliliklere uygun olarak dikkatli bir şekilde depolanmalı ve taşınmalıdır.Bu bağlamda bizde tehlikeli kimyasalların doğru ve uygun bir şekilde depolanmasını sağlamak, onların neden olduğu ve olabileceği tehlikeleri mümkün olduğunca azaltmak için bu bölümü kaleme aldık.