Lojistik Hizmet Kalitesi ve Müşteri Memnuniyeti - Memiş, Salih (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
Günümüzde müşteri, talep ettiği ürün ve hizmette azami kaliteyi arzulamaktadır. İmalatçıların da beklenen kaliteyi müşterisine vermesi rekabet avantajı elde ermesini sağlamaktadır. Hizmet kalitesinin dünya ekonomisinde getirdiği gelişmelerin farkında olan işletmeler; servis ettikleri ürün ve hizmetlerde kaliteyi yükseltmek, müşteri taleplerini en iyi biçimde karşılayarak faaliyette bulundukları platformlarda uzmanlaşmak istemektedirler. Kalite konusunda uzmanlaşan işletmelerin müşteri memnuniyeti oluşturabileceği bilinen bir gerçekliktir. Lojistik sektöründeki işletmelerin de müşterilerine kaliteli bir lojistik hizmet vermeden, sadece üretim ya da pazarlama faaliyetleri ile başarılı olmaları oldukça zor bir durumdur. İşletmeler, müşterinin talep ettiği ürün ya da hizmetleri müşterinin istediği yerde ve zamanda teslim edemediği durumda öncesinde yürütülen bütün faaliyet, süreç ve başarılar değerini yitirmekle birlikte müşteri memnuniyetsizliğine dönüşebilmektedir. Bu çalışmada lojistik sektörü özelinde hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti kavramları incelenmiştir.