Manisalı Ali Bey - Delikoca, Yusuf (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu metin, Manisalı Ali Bey’in hayatını ve milli mücadeledeki rolünü anlatmaktadır. Ali Bey, Atatürk’ün silah arkadaşı ve milli mücadele kahramanı olarak tanınmaktadır. Kitap, Ali Bey’in hayatını ve mücadelesini detaylı bir şekilde ele almaktadır. Ali Bey’in çocukluk ve gençlik yılları, Balkan Harbi’ndeki mücadelesi, Teşkilat-ı Mahsusa günleri ve Birinci Dünya Savaşı’ndaki rolü gibi konular da kitapta yer almaktadır. Ayrıca, Adana’nın işgali ve Ali Bey’in Adana’daki direnişi gibi önemli olaylar da anlatılmaktadır. Kitap, Ali Bey’in hayatı boyunca gösterdiği kahramanlık ve fedakarlıkla ilgili bir anı kitabıdır. This text tells the life of Ali Bey from Manisa and his role in the national struggle. Ali Bey is known as a comrade-in-arms of Atatürk and a hero of the national struggle. The book provides a detailed account of Ali Bey’s life and struggle. Topics such as Ali Bey’s childhood and youth years, his fight in the Balkan War, his days in the Teşkilat-ı Mahsusa, and his role in the First World War are also covered in the book. Additionally, important events such as the occupation of Adana and Ali Bey’s resistance in Adana are narrated. The book is a memoir about the heroism and sacrifice demonstrated by Ali Bey throughout his life.