Türk Halk Oyunlarında Sahneleme - Eravcı, Arda (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, Türk Halk Oyunlarında sahneleme konusunu ele almaktadır. Türk halk oyunları, milli kimliğin oluşmasında önemli bir rol oynamış ve Cumhuriyet dönemiyle birlikte sahne sanatı kimliği kazanmıştır. Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Anasanat Dalı ders planında yer alan S̈ahnelemed̈ersinde kullanılmak üzere hazırlanan bu kitap, Türk halk oyunlarının sahnelenmesindeki aşamaları ve karşılaşılabilecek problemler için geliştirilen teknikleri sunmaktadır. Kitap, Türk halk oyunlarının akademik bir yapıya kavuşmasının öncülerinden olan Prof. Fikret DEĞERLİ ve Prof. Dr. Bülent KURTİŞOĞLU’nun danışmanlığında hazırlanmıştır. Bu kitap, Türk halk oyunlarının sahneleme sürecine ilgi duyan herkes için faydalı bir kaynak olmayı hedeflemektedir. This book addresses the subject of staging in Turkish Folk Dances. Turkish folk dances have played an important role in the formation of national identity and have gained an identity in the field of performing arts with the Republic era. Prepared to be used in the S̈tagingc̈ourse of the Turkish Folk Dances Main Art Branch in the curriculum of Giresun University State Conservatory, this book presents the stages of staging Turkish folk dances and the techniques developed for the problems that may be encountered. The book was prepared under the supervision of Prof. Fikret DEĞERLİ and Prof. Dr. Bülent KURTİŞOĞLU, who are pioneers in the academic structure of Turkish folk dances. This book aims to be a useful resource for anyone interested in the staging process of Turkish folk dances.