Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu - Kan, Celal Hakan (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Dr. Celal Hakan Kan’ın Ḧalkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçuädlı kitabı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçunu ele almaktadır. Kitap, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan bu suçun incelenmesi ve uluslararası belgelere dayalı olarak açıklanması amacıyla yazılmıştır. Yazar, kitabın ilk bölümünde suçun temel kavramlarını ve uluslararası belgeleri detaylı bir şekilde açıklamaktadır. İkinci bölümde ise halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun unsurları, tarihçesi ve mukayeseli hukuktaki incelenme şekli üzerinde durulmaktadır. Üçüncü bölüm ise halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama suçlarını iki ayrı kısım halinde ele almaktadır. Kitap, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin örnek kararlarına da yer vererek bu suçlarla ilgili uluslararası standartları da gözler önüne sermektedir. Dr. Celal Hakan Kan’ın bu kitabı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçuyla ilgilenen akademisyenler, hukukçular ve ilgili kişiler için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Dr. Celal Hakan Kan’s book titled Ïncitement or Denigration of the People as a Crime of Inciting Hatred and Hostilityëxamines the crime of inciting hatred and hostility towards the people. The book is written with the aim of analyzing this crime, which is included in the Turkish Penal Code, and explaining it based on international documents. In the first chapter of the book, the author elaborates on the basic concepts of the crime and international documents in detail. The second chapter focuses on the elements, history, and comparative legal analysis of the crime of inciting hatred and hostility towards the people. The third chapter addresses the crimes of denigrating a section of the public and religious values in two separate sections. The book also presents examples of judgments from the European Court of Human Rights, revealing international standards related to these crimes. Dr. Celal Hakan Kan’s book serves as an important resource for academics, legal professionals, and individuals interested in the crime of inciting hatred and hostility towards the people.