Kitleden Kaynağa Yeni Nesil Kalabalıklar - Yazıcı, Tülay (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, kitle kaynak kullanımının günümüzdeki önemini ve yeni nesil süreçlerdeki varlığını ele almaktadır. Kitle kaynak, bir görevi gerçekleştirmek veya bir sorunu çözmek için kalabalığın fikir ve yaratıcılık temelli iş gücünden yararlanma eylemidir. Geleneksel iş yapma biçimlerinin değiştiği dijitalleşen dünyada, kitle kaynak kullanımı önem kazanmaktadır. Teknoloji ve dijitalleşme, kitlelerin yaratıcı kaynaklara dönüşmesini sağlamakta ve işleri kolaylaştırmaktadır. Kitle kaynak, markaların süreçlerinde, kamusal alanlarda, bilimsel çalışmalarda ve fikir ve yaratıcılığın yer aldığı diğer alanlarda uygulanmaktadır. Bu kitap, kitlelerin kaynağa dönüşümünü ve yeni nesil süreçlerdeki varlıklarını ele alarak, kitle kaynak kullanımının önemini vurgulamaktadır. This book discusses the importance of crowd sourcing and its presence in the processes of the new generation. Crowd sourcing is the action of utilizing the ideas and creativity-based workforce of the crowd to accomplish a task or solve a problem. In the digitalized world where traditional ways of doing business are changing, the use of crowd sourcing is gaining significance. Technology and digitalization enable the transformation of crowds into creative resources and facilitate tasks. Crowd sourcing is applied in brands’ processes, public spaces, scientific research, and other areas involving ideas and creativity. This book emphasizes the importance of crowd sourcing by addressing the transformation of crowds into resources and their presence in the processes of the new generation.