İş Güvencesizliğinin Duygusal Tükenme Üzerindeki Etkisinde Yabancılaşmanın Düzenleyici ve Aracı Rolleri: Araştırma Görevlileri Örneği - Atalay, Emine (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu çalışmada, iş güvencesizliği, duygusal tükenme ve yabancılaşma arasındaki ilişki araştırılmıştır. Ayrıca, araştırma görevlilerinin iş güvencesizliği, yabancılaşma ve duygusal tükenme deneyimlerinin demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Çalışmada öncelikle ilgili değişkenlerin teorik incelemesi yapılmış ve ardından bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Veriler anket yöntemiyle toplanmış ve 387 araştırma görevlisine ulaşılmıştır. Araştırmanın hipotezlerini test etmek için korelasyon, regresyon analizleri, t testi ve ANOVA analizleri kullanılmıştır. Bu çalışma, iş güvencesizliği, duygusal tükenme ve yabancılaşma konularında literatüre katkı sağlamayı amaçlamaktadır. In this study, the relationship between job insecurity, emotional exhaustion, and alienation is investigated. Additionally, the study examines whether the experiences of research assistants in terms of job insecurity, alienation, and emotional exhaustion differ according to demographic characteristics. Firstly, a theoretical examination of the relevant variables is conducted, followed by a research study. Data is collected through a questionnaire method and reached 387 research assistants. Correlation, regression analyses, t-tests, and ANOVA analyses are used to test the hypotheses of the study. This study aims to contribute to the literature on job insecurity, emotional exhaustion, and alienation.