Edebiyat ve Teknoloji - Üstün, Koray (Anlatı Üzerine Anlatı Edebiyat Kuramı ve Eleştiri, 2024)
Edebiyat ve teknoloji arasındaki ilişki, yalnızca bugünün teknoloji anlayışı ile sınırlı değildir. Teknoloji, edebiyatın üretim, erişim ve alımlayım süreçlerinin her birinde rol sahibidir. Bu nedenle teknolojinin kavram alanına giren her türlü bilgi ve niteliği edebiyatla ilişkilendirmek mümkündür. Edebiyat ve teknoloji arasındaki ilişkinin art zamanlı ve eş zamanlı görünümlerine odaklanıldığında, üretim olanakları ve içerik bağlamında bir ilişki söz konusudur. Basım ve matbaa faaliyetleri, blog yazarlığı, kişisel ağ sayfaları, e-kitaplar, dijital hikâyeler, hiper-metinler, sanal yazarlar vd. üretim; bilim-kurgu, fantastik, ütopya, distopya gibi türler ise içerik açısından bu ilişkiyi somutlaştırmaktadır.