Turizm Sektöründe Kamunun Rolü - Aslan, Revşan (Turizm Ekonomisi, 2024)
Turizm sektöründe kamunun rolü oldukça önemlidir. Kamunun turizmdeki rolleri, ülkeden ülkeye ve bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilmekte ve genellikle turizmin ekonomik büyümeye, istihdama ve sosyal kalkınmaya olan katkılarını maksimize etmeye yöneliktir. Kamunun etkin rol alması, turizm sektörünün sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi ve büyümesi için önemli bir faktördür. Bu kitap bölümünde turizm sektöründe kamunun rolü ele alınarak, genel olarak kamu malı olan turizm ürünleri, turizm ürününde kamu zararı, taşıma kapasitesi, turizmin dışlama etkisi, turizmin bölgeler arası kalkınma farklılıklarını gidermedeki rolü, turizmin kalkınma ve büyüme ile ilişkisi, yoksul yanlısı turizm ve yoksul yanlısı turizm potansiyeli gibi konu başlıkları incelenmektedir.