Destinasyon Ekonomisi - Doğan, Yunus (Turizm Ekonomisi, 2024)
Bu çalışma, turizm destinasyonlarının ekonomik dinamiklerini ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma stratejilerini incelemektedir. Turizm destinasyonları, ekonomik büyüme ve istihdam yaratma potansiyeli taşıyan önemli ekonomik birimlerdir. Ancak, bu çalışma, destinasyon ekonomilerinin sadece kısa vadeli kazançlar yerine uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda nasıl yönetilebileceğini araştırmaktadır. Destinasyon ekonomisi kavramı, turizm gelirlerinin yerel ekonomi üzerindeki etkilerini ve bu gelirlerin nasıl sürdürülebilir bir şekilde yönetilebileceğini içerir. Araştırma, gelirin yerel topluluklara nasıl dağıtılması gerektiğini, yerel kültürel ve çevresel kaynakların nasıl korunması gerektiğini ve turizm faaliyetlerinin bölgesel ekonomik gelişmeye nasıl katkı sağlayabileceğini ele almaktadır. Ayrıca, destinasyon ekonomisinin yönetiminde ve pazarlanmasında kullanılan stratejileri incelemekte ve bu stratejilerin turizm gelirlerinin artırılması ve destinasyonların rekabet avantajı sağlaması açısından önemini vurgulamaktadır. Sonuç olarak, bu çalışma, destinasyon ekonomilerinin sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi için politika yapıcılar ve yerel yönetimler için stratejik öneriler sunmaktadır.