Toplumsal Gruplar - Sala, Bedir (Toplumsal Hayata Sosyolojik Bakış, 2024)
Toplumsal gruplar toplumsal alanı dinamik kılan, toplumsal alanın değişmesinde rol oynayan ve bireylerin sosyalleşerek toplumun bir parçasına dönüşmesine aracılık eden birimlerdir. Bundan dolayı sosyolojinin temel kavramlarından biri de toplumsal gruplardır. Bu bölümde bir kavram olarak toplumsal grupların tanımı ve sosyoloji literatüründeki önemi hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca toplumsal grupların dinamiğine odaklanarak kavramın doğasının anlaşılmasına yardım eden faktörlere değinilmiştir. Son olarak sosyolojide öne çıkan çeşitli toplumsal gruplar hakkında temel bilgilere yer verilmiştir.