Temel Haber Toplama Yöntemleri - Yeşilyurt, Segâh (Temel Gazetecilik Kavramlar, Teknikler, Yenilikler, 2024)
Bu çalışmada gazetecilik mesleğinin temel taşlarından biri olan haber toplama sürecine odaklanılacak ve bu sürecin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayan yöntemler ayrıntılı olarak ele alınacaktır. Haber kaynakları, veri doğrulama teknikleri, röportaj yapma becerileri ve dijital araçların kullanımı gibi başlıca konular incelenecektir. Ayrıca haber toplama sürecinde karşılaşılan etik sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılabileceği üzerine de değerlendirmeler yapılacaktır. Amaç, gazetecilik mesleğinde daha bilinçli ve profesyonel bir yaklaşım geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.