Ekonomi Gazeteciliği ve Haber Kaynakları - Dirik, Çiğdem (Temel Gazetecilik Kavramlar, Teknikler, Yenilikler, 2024)
Ekonomi gazeteciliği, gazetecilik türleri içinde gün geçtikçe önemi artan bir türdür. Geçmiş dönemlerde sadece ekonomi ile ilgilenen iş dünyası temsilcilerinin ilgi alanına giren bu gazetecilik türü, günümüzde her kesimden bireyin ilgisini çeker hale gelmiş ve dikkatle takip edilmeye başlanmıştır.Ekonomi gazeteciliğine olan talep önce gazetelerde ekonomi haberlerinin artmasına daha sonra da ekonomi servislerinin kurularak ekonomi sayfalarının oluşmasına neden olmuştur.Günümüzde bireyler günlük yaşamlarında ekonomi ilgili kararlarında ekonomi haberlerine başvurmakta ve bu haberlerin yönlendirmesiyle karar almaktadır.İş dünyasının temsilcileri de hem ekonomik gelişmeleri öğrenmek hem de doğru kararları alabilmek için ekonomi haberlerini takip etmektedirler. Bu nedenle ekonomi gazetelerinin ve ekonomi gazetecilerinin büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Kamuoyunun doğru ve hızlıbilgilendirilmesi gazetecinin zengin haber kaynakları sayesinde olabilecektir. Haber kaynaklarından alınan bilgiler hızla doğrulanarak etik kurallar çerçevesinde haberleştirilmekte ve okuyucu,izleyici ve dinleyicilerle buluşturulmaktadır.Bu nokta ekonomi gazeteciliğinde haber kaynaklarının önemi ortaya çıkmaktadır. Çalışmada ekonomi gazeteciliği ve haber ile ilgili kilit konumda olan haber kaynakları irdelenerek ,ekonomi gazetecisi haber kaynağı ilişkisine değinilecektir.