Gazetecilik Mesleğine İlişkin Temel Kavramlar - Akyüz Ertunç, Elif (Temel Gazetecilik Kavramlar, Teknikler, Yenilikler, 2024)
Çalışmada; gazetecilik mesleğine ilişkin temel kavramlar ele alınmıştır. Geleneksel gazetecilikte gazete kuruluşunda görev dağılımı, haberin okuyucuyla buluşmasına kadar geçen süreçte nasıl bir yol izlendiği açıklanmıştır. Yeni iletişim teknolojilerinin etkisiyle geleneksel yapıda meydana gelen değişimler ve internet gazetelerinde haber yapma ve paylaşma noktasında yaşanılan dönüşüm değerlendirilmiştir.