Okuma Hakkı Bağlamında Metni Yeniden Okumak: Çocuk Kitapları Sinema İlişkisi - İnal, Ezgi (Çocuklar için Okuma Hakkı Bildirgesi, 2024)
Çocuk edebiyatı ve sinema arasındaki ilişki uluslararası alanda dikkat çeken bir araştırma konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Edebiyat eserlerinin sinema filmlerine uyarlanması, yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar için de mümkündür ve çocukların edebi zevk edinmeleri ve yaratıcılıklarının gelişmesine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda bu uyarlamalar, çocukların okuma hakkı çerçevesinde de değerlendirilebilir. Bu çalışmada çocuk edebiyatını oluşturan eserlerin sinemayla etkileşimi ve bunun okuma hakkı bağlamında incelenmesi amaçlanmıştır.