Cerrahi Hemşireliğinde İnovatif Yaklaşımlar - Uzunalioğlu, Miyase; Gezginci, Elif (Güncel Hemşirelik Çalışmaları VII (Bahar), 2024)
Son yıllarda hızla gelişen ve değişen dünyada, inovasyonun hemşirelik bakım uygulamalarında yaygın kullanıldığı görülmektedir. Hemşirelikte inovasyon, sağlık hizmetlerinin sunumu, bakımın kalitesinin artırılması ve hasta ihtiyaçlarının etkili bir şekilde karşılanması amacıyla yeni düşünce, yöntem ve araçların geliştirilme sürecidir. Bu süreç, hemşirelerin daha etkili, verimli ve hasta odaklı hizmet sunabilmesi için yaratıcı çözümler bulmasını ve uygulamasını kapsamaktadır. Hemşirelik bakım sürecinde inovatif yaklaşımların kullanılması, doğrudan hizmet kalitesini etkileyen temel bileşenler arasında yer almaktadır. Cerrahi hemşireliği alanında ise sağlık hizmetlerini daha etkin, güvenli ve birey odaklı hale getirmek açısından büyük önem taşımaktadır. Hemşirelerin bilgilerini güncellemelerine, hasta bakımını optimize etmelerine ve sağlık hizmetlerindeki güncel gelişmeleri takip etmelerine olanak tanımaktadır. Bu derleme, inovasyonun cerrahi hemşireliği alanındaki rolünü ve uygulamalarını açıklamayı, hemşirelerin inovasyona olan farkındalıklarını artırmayı amaçlayarak yenilikçi uygulamalara dikkat çekmektedir.