Diş Hekimliğinde Kullanılan Ağız İçi Tarayıcı Sistemleri - Ayata, Mustafa (Güncel Protetik Diş Tedavisi Çalışmaları VI (Bahar), 2024)
CAD/CAM sistemleri diş hekimine direk ve indirek ölçü yöntemi imkanı sağlamaktadır. Direk ölçüde hastadan ağız içi kameralarla tarama yapılıp freze ünitesinde üretim yapılabiliken, indirek ölçüde hastadan alınan konvansiyonel ölçüden elde edilen alçı modellerin ağız dışı tarayıcı ile taranıp freze ünitesinde üretilmesi söz konusudur. Bu kitap bölümünde güncel ağız içi tarayıcı sistemleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler yer almaktadır.