Sağlık Turizminde Balneoterapi ve Hidroterapi - Polat, Musa (Geçmişten Günümüze Rehabilitasyonda Balneoterapi ve Hidroterapi, 2024)
Sağlık amaçlı yapılan uluslararası seyahatler olarak tanımlanan sağlık turizmi; medikal turizm, termal turizm, yaşlı turizmi ve engelli turizmi olarak sınıflandırılır. Balneoterapi ve hidroterapi, sağlık turizminin termal turizm grubuna temel teşkil eden uygulamalardır. Eski çağlardan itibaren kullanılan, insanların sağlığına kavuşmak amacıyla seyahat etmesinin gerekçelerinden biri olan balneolojik kaynaklar, Wellness kültürünün modern çağda popülerleşmesiyle daha da önem kazanmıştır. Balneolojik kaynaklar etrafına kurulan tesislerin fiziksel özelliklerinin ve hizmet kalitesini artması, hasta olan ya da hastalıklardan korunmak isteyen bireylerin yurtdışı seyehat istek ve imkanlarının artışıyla kesişmesine bağlı olarak balneoterapi ve hidroterapi uygulamaları sağlık turizminde giderek önemi kazanmaktadır. Health tourism, defined as international travel for health purposes; It is classified as medical tourism, thermal tourism, elderly tourism and disabled tourism. Balneotherapy and hydrotherapy are the applications that form the basis of the thermal tourism group of health tourism. Balneological resources, which have been used since ancient times and are one of the reasons why people travel to regain their health, have gained even more importance with the popularization of Wellness culture in the modern age. Balneotherapy and hydrotherapy practices are becoming increasingly important in health tourism due to the increase in the physical characteristics and service quality of the facilities built around balneological resources and the increase in the desire and opportunities for international travel of individuals who are sick or want to be protected from diseases.