Su İçi Değerlendirme Yöntemleri - Tekin, Elif (Geçmişten Günümüze Rehabilitasyonda Balneoterapi ve Hidroterapi, 2024)
Su içi egzersizler ya da akuaterapi rehabilitasyon alanında en sık kullanılan modalitelerden biridir. Etkinliği sıklıkla akuaterapiye özel olmayan, tedavi edilen hastalığa yönelik testlerle değerlendirilmektedir. Bu durum su içi tedavi hedeflerinin belirlenmesi, tedavi planının kişiselleştirilmesi ve su içindeki mevcut durumun değerlendirilmesinde eksikliklere yol açabilir. Literatürde tanımlanmış su içi değerlendirme yöntemleri kısıtlıdır. Bu bölümde, örnek değerlendirme yöntemleri açıklanacaktır. Water based exercises or aquatic therapy is one of the most commonly used modalities in the field of rehabilitation. Its effectiveness is often evaluated with non-specific tests related to the treated condition. This can lead to deficiencies in determining aquatic treatment goals, personalizing the treatment plan, and assessing the current status in the water. The identified aquatic assessment methods in the literature are limited. In this section, sample assessment methods will be explained.