Post-Operatif Dirençli Ventriküler Taşikardi Sonrası Tanı Konan Geç Prezentasyonlu Uzun QT Sendromu - Demirci, Murat (Olgular Eşliğinde Kardiyoloji II, 2024)
Uzun QT sendromu (UQTS), kardiyak repolarizasyon bozukluğuyla karakterize kalp hastalığıdır ve ani kardiyak ölümlere yol açabilir. Bu olguda asemptomatik bir erişkin hastada uzun QT sendromu nedeniyle nadir bir Torsades de pointes vakası sunulmuştur. Hasta özefagus ca nedeni ile opere olmuştur ve pos-operatif amiadarone’a dirençli ventriküler taşikardi gelişmiştir. Hasta, elektrokardiyografi (EKG), aile öyküsü ve genetik inceleme sonrasında uzun QT sendromu tanısı almıştır ve ICD takılması planlanmıştır.