Solid Organ Nakli İle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Türkiye Ulusal Koordinasyon Sistemi - Yücetin, Levent; Harmancı Seren, Arzu Kader (Solid Organ Naklinde Hemşirelik Bakımı, 2024)
Bu bölümde Türkiye’de organ nakli ile ilgili geçmişten bugüne yapılmış yasal düzenlemelere ve bu düzenlemlerdeki bir takım tanımlamalara yer verilerek, ülke ölçeğinde organ nakli ve bağışına ilişkin ulusal ve bölgesel sistemlerin işleyişinin açıklanması amaçlanmıştır. Hemşireler, nakil sürecinde görev alan her sağlık profesyoneli gibi bu düzenlemleri ve işleyişi bilmek sorumluluğundadır.