Solid Organ Nakli Tarihçesi - Uslu, Adam; Hatipoğlu, F. Sevgi; Karataş, Murat (Solid Organ Naklinde Hemşirelik Bakımı, 2024)
Günümüzde organ yetmezliklerinde en etkili tedavi seçeneği olarak düşünülen organ naklinin oldukça zorlu ve ilham veren bir tarihçesi vardır. Organ nakli tarihi içerinde, hastaların ve vericilerin yanında olan ve bakım veren transplantasyon hemşireleri de tüm bu gelişmelerden etkilenmiştir. Bu bölümde hem organ naklinin tarihçesi hem de günümüzde özel uzmanlık alanı olarak görülen transplantasyon hemşireliğindeki gelişmeler kronolojik olarak ele alınmıştır.