Organ Transplantasyonu - Dalgıç, Aydın (Genel Cerrahi Staj Dersleri, 2024)
Bu bölümde, organ nakli tanımı, temel ilkeleri, hangi organ nakillerinin yapıldığı, beyin ölümü kavramı anlatılarak, karaciğer ve böbrek nakilleri konusunda Tıp Fakültesi Dönem 4 öğrencileri seviyesinde bilgi verilmiştir. Ayrıca Türkiyede transplantasyon ve organ paylaşım kuralları ile yaşanılan sorunlar gibi konular anlatılmıştır. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi ihtiyacı; bölüm sonunda verilen kaynaklar ile karşılanabilir.