Diyabet ve Cerrahi - Hacıdursunoğlu Erbaş, Dilay (Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte (3. Baskı), 2024)
Gelişen teknoloji ile her yaş ve grupta hastaya uygulanabilen cerrahi, özellikli süreçlerdir. Bu kapsamda bu bölümde ele alınan diyabetli hasta, obez hasta, göç eden/ kültürel farklılığı olan ve engelli hasta bakımında cerrahi süreç boyunca dikkat edilmesi gereken uygulamalar güncel literatür ve rehberler ışığında ele alındı.