İklim Değişikliği ve Etik - Kızıl, Hamiyet (İklim Değişikliği Sağlık ve Hemşirelik, 2024)
İklim değişikliğinin getirdiği olumsuz etkilerin gelecek 100 yıl içerisinde daha da artacağı ön görülmektedir. İklim değişikliği tüm dünya coğrafyasını sağlık, sosyal, politik ve ekonomik açıdan etkilemektedir. Bu nedenle, iklim değişikliğinin getirdiği riskler karşısında bireyler, yöneticiler hatta çeşitli kurum ve kuruluşlar faaliyetlerini etik ilkelere dayandırmalıdır. İklim değişikliğine pratik, etik ve uygulanabilir çözüm yolları bulunmalıdır. İklim değişikliği için geliştirilen politikaların sadece bilimsel ve ekonomik yönden ele alındığı, etik yönün ihmal edildiği bilinmektedir. İklim değişikliği için yapılan ya da yapılacak olan tüm girişimler ve politika seçeneklerinin etik boyutlar gözetilerek oluşturulması gerektiği unutulmamalıdır.