Yara Bakımında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Özdemir, Handan; Aydınlı, Ayşe (“Örnek Vakalarla” Yara Yönetimi, 2024)
Yara; ağrıya, kanamaya, sakatlığa ve ölüme neden olduğu için, yara tedavi ve bakımı çağlar boyunca insanoğlunun yaratıcılığını test etmiştir. Yara tedavisi ve bakımının amacı, yaranın neden olduğu riskleri azaltmak ve olası komplikasyonları en aza indirmektir. Yara tedavisi ve bakımında modern konservatif tedavinin yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tedaviler sık kullanılmaktadır. Bu kitap bölümünde, yara ve tedavisinde sık kullanılan geleneksel ve tamamlayıcı tedaviler (GETAT) ele alınmaktadır.