Kültürlerarası Hemşirelik ve İç Hastalıkları Hemşireliği - Ersoy, Sıddıka; Özkahraman Koç, Şükran; Lorcu, Tuba (Güncel Hemşirelik Çalışmaları VIII (Güz), 2024)
Bu derleme, kültürlerarası hemşirelik becerilerinin iç hastalıkları hemşireliğine uygulanabilirliğini ve hasta bakım sonuçlarına olan etkilerini incelemek amacıyla planlanmıştır. Kültürlerarası hemşirelik, farklı kültürel geçmişlere sahip bireylere sağlık ihtiyaçlarını anlamak için ve sağlık hizmeti sunarken karşılaşılan zorluklara yanıt olarak geliştirilen bir yaklaşımdır. Aynı zamanda hastalara uygun hemşirelik hizmetleri sunma kapasitesini artırmayı amaçlar. İç Hastalıkları hemşireliğinde ise hasta bakımı planlanırken kültürel farklılıkların bakım süreçlerine entegrasyonu gerekir. Bu araştırma, kültürel farkındalık ve yeterliliğin, hastaların sağlık sonuçları üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymaktadır. Özellikle, kültürel çeşitliliği dikkate alan hemşirelerin, hastalarla daha etkili iletişim kurarak, onların tedavi süreçlerine katılımını artırdığı ve daha yüksek hasta memnuniyeti sağladığı belirtilmektedir. Ayrıca, kültürel farkındalığa sahip hemşirelerin, sağlık sonuçlarında iyileştirme sağladığı ve hasta güvenliği ile bakım kalitesini artırdığı vurgulanmaktadır. Kültürlerarası hemşirelik becerilerinin iç hastalıkları hemşireliğine entegrasyonu ve bu alana yönelik eğitiminin güçlendirilmesi, hasta bakım kalitesini yükseltmekte ve sağlık sonuçlarını iyileştirmektedir. This review is planned to examine the applicability of Transcultural nursing skills in internal medicine nursing and their impact on patient care outcomes. Transcultural nursing is an approach developed to understand the health needs of individuals from different cultural backgrounds and to respond to the challenges encountered in providing healthcare services. It also aims to enhance the capacity to deliver appropriate nursing services to patients. In internal medicine nursing, the integration of cultural differences into the care processes is essential when planning patient care. This research highlights the positive effects of cultural awareness and competence on patients' health outcomes. Specifically, it is noted that nurses who consider cultural diversity communicate more effectively with patients, thereby increasing their participation in treatment processes and achieving higher patient satisfaction. Furthermore, it emphasizes that nurses with cultural awareness contribute to improvements in health outcomes and enhance patient safety and care quality. Strengthening the integration of intercultural nursing skills into internal medicine nursing and education in this area elevates the quality of patient care and improves health outcomes.