Anne ve Yenidoğan Beslenmesi - Dadak Yıldırım, Elif (Anne ve Yenidoğan Sağlığı, 2024)
Dünya genelinde; yenidoğan, okul öncesi ve adölesan dönem risk grubu olarak kabul edilmektedir. Özellikle bu dönemlerde meydana gelen yetersiz beslenme ya da aşırı beslenme durumları, yetişkinlik döneminde meydana gelebilecek pek çok sağlık probleminin de temelini oluşturmaktadır. Günümüzde meydana gelen biyolojik ve psikososyal pek çok sağlık sorunu ve artan kronik hastalık yükü erken dönem beslenme alışkanlıklarına dikkat çekmekte ve yapılan araştırmalar bu dönemlerdeki beslenme hatalarının olumsuz sonuçlarını desteklemektedir. Optimum beslenme, fetüsün büyümesi ve gelişmesi, gebelik ve emzirme döneminde anne ile bebek sağlığının sürdürülmesi, ayrıca yetişkinlik dönemindeki sağlık temellerinin atılmasında kritik önem teşkil etmektedir.