Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Maluliyet Değerlendirilmesi - Kurt, Ceren Görkem; Kaya, Kenan; Özesen, Toygün Anıl; Kokaçya, Ömer (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Travma sonucu meydana gelen sakatlıkların, maluliyet oranlarının değerlendirilmesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bakış açısı kritik bir rol oynamaktadır. Bu bakış açısı travma kaynaklı yaralanmaların neden olduğu fonksiyonel kısıtlılıkların ve iş göremezlik durumlarının belirlenmesi üzerinde önemli etkiye sahiptir. Hukuki bağlamda bu tür sakatlıkların tedavisi ve yaralanmanın neden olduğu zararların tazminatı konusunda uzman bir şekilde değerlendirilmesine yardımcı olur.