Yeni Medya Teknolojileri ve E-Spor - Tuna, Tolga (2023)
Bu çalışma, yeni medya teknolojileri ve e-sporun evrimini, etkilerini ve geleceğini anlamak amacıyla yapılmıştır. Yeni medya teknolojileri, internet, sosyal medya ve yayın platformları gibi araçlarla hayatımızı şekillendirmekte ve geleneksel normları değiştirmektedir. Aynı şekilde e-spor da rekabetçi oyunların yükselişiyle birlikte önem kazanmıştır. Bu çalışma, Türkiye'deki bireylerin Twitch TV platformunu kullanma motivasyonlarını ve bu motivasyonların kullanım düzeyi üzerindeki etkisini belirlemeyi amaçlamaktadır.  Bu çalışma, yeni medya teknolojileri ve e-sporla ilgilenen herkes için bir rehber niteliği taşımaktadır.This study was conducted to understand the evolution, impact, and future of new media technologies and e-sports. New media technologies, such as the internet, social media, and streaming platforms, shape our lives and change traditional norms. Similarly, e-sports has gained importance with the rise of competitive gaming. This study aims to determine the motivations of individuals in Turkey for using the Twitch TV platform and the impact of these motivations on usage level.