Yaşlılarla Sağlıklı Yaşam - Yoldaş, Kardelen; Yılmaz Önal, Hülya; Ersin, Aybüke; Kayıkçı, Emel Emine; Yiğit, Feride; Uğur, Gamze; Yıldız Ayvaz, Meryem; Çömlekçi, Necmiye; Adıgüzel, Vesile; Genç, Kadriye Nilay; Özer Güçlüel, Yasemin; Kendirkıran, Gülcan (2023)
Kitap yaşlı sağlığının korunması, sürdürülmesi ve arttırılmasına yönelik fiziksel aktivite, beslenme, cinsel yaşam, uyku ve dinlenme, akılcı ilaç kullanımı, bağışıklama, kronik hastalıklar, ruh sağlığı ve sosyal destek hizmetleri konularını içeren dokuz bölümden oluşmaktadır. Bölümlerde ele alınan konularda yaşlı sağlığını olumlu ve olumsuz etkileyen faktörler bilimsel araştırma sonuçları doğrultusunda sunulmuştur. Güncel literatür bilgilerine dayandırılan bölümlerde yazarlar her okuyucunun anlayabileceği bir dille yazmaya özen göstermişlerdir. Bu yönüyle sağlık profesyoneli olmaya aday öğrencilerin yararlanabileceği bir kaynak olmasının yanısıra diğer bireylerin de başvurabilecekleri bir kaynak olma özelliğine sahiptir.