Gençlerle Sağlıklı Yaşam - İlhan, Nesrin; Adıgüzel, Yasemin; Ege Gündüz, Kardelen Büşra; Baştürk, Berrak; Çömlekçi, Necmiye; Bahadır, Zeynep; Erarslan, Sena; İldiz, Mehmet Kaan; Çayır, Gülsen; Ceyhan, Hülya; Çalışkan, Mahinur Betül; Dikeç, Gül; et al. (2023)
Bu kitap onbir bölümden oluşmaktadır. Kitapta, gençlerin sağlığının geliştirilmesine yönelik sağlıklı cinsel yaşam, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, güçlü bağışıklama, uyku ve dinlenme, hijyen ve sağlık, dijital teknoloji, alışkanlıkların yönetimi, aile ve arkadaş ilişkilerinde sağlıklı yaşam, öfkesiz sağlıklı yaşam, stresle başa çıkma gibi sağlıklı yaşamın özünü oluşturan bölümler yer almaktadır. Bölümlerde sağlıklı davranışların kazanılmasının yanısıra sağlıksız davranışlar ve bunların olumsuz etkileri güncel literatür doğrultusunda okuyucuya sunulmuştur. Çağdaş bilgiler ışığında basit bir dille, alanında uzman yazarların mesleki bilgi ve deneyimleri sağlık alanında çalışmaya aday öğrencilerin, sağlık profesyonellerinin, eğitimcilerin yaralanabilecekleri bir kaynaktır.