Matematik Eğitimi Bağlamında Tayland Eğitim Sistemi - Gürsoy, Kadir (2023)
Bu kitap, matematik eğitimi bağlamında Tayland eğitim sistemi hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Matematik, evrensel bir bilim olarak kabul edilirken, her ülkenin kendi eğitim sistemi ve öğretme yaklaşımı bulunmaktadır. Bu kitap, Tayland'ın matematik eğitim sisteminin ulusal ve uluslararası alanda nasıl bir etki yarattığını ve diğer ülkelere ilham kaynağı olabilecek en iyi uygulamaları nasıl sunabileceğini incelemektedir. Tayland'ın matematik eğitim sisteminin başarıları, diğer ülkelerin matematik öğretme stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Kitap, Tayland'da matematiğin nasıl öğretildiğini, hangi aşamalardan geçtiğini, öğrencilere nasıl öğretildiğini ve bu süreçte kullanılan öğretim yöntemlerini ele almaktadır. Tayland'ın matematikteki başarısının ardındaki sırları ve bu sistemi özel kılan unsurları keşfetmek için bu kitap okuyuculara bir yolculuk sunmaktadır.This book is prepared to provide information about the Thai education system in the context of mathematics education. While mathematics is considered a universal science, each country has its own education system and teaching approach. This book examines how Thailand's mathematics education system has had an impact nationally and internationally, and how it can present the best practices that can inspire other countries. The achievements of Thailand's mathematics education system can help other countries improve their teaching strategies. The book discusses how mathematics is taught in Thailand, the stages it goes through, how it is taught to students, and the teaching methods used in this process. This book offers readers a journey to explore the secrets behind Thailand's success in mathematics and the unique elements that make this system special.