Hortikültürel Terapisi Tanımları, Modelleri ve Örnekleri - Pouya, Sima (2023)
Bu kitap, hortikültürel terapinin tanımlarını, modellerini ve örneklerini ele almaktadır. Yazar, çocukluk dönemlerinde bahçe işleriyle uğraşarak bahçecilik deneyimlerini edindiğini belirtmektedir. Hortikültürel terapi konusuyla doktora tezinde tanışan yazar, bu alanda birçok bilimsel yayın ve konferans çalışması yapmıştır. Yazar, hortikültürel terapinin sadece bahçecilik işleriyle sınırlı olmadığını ve daha derin detayları kapsadığını vurgulamaktadır. Kitap, hortikültürel terapi konusunda bilgi ve beceri sahibi olmak isteyenler için rehber niteliğindedir.This book discusses the definitions, models, and examples of horticultural therapy. The author mentions that they gained experience in gardening during their childhood. The author encountered horticultural therapy in their doctoral thesis and has conducted numerous scientific publications and conference studies in this field. The author emphasizes that horticultural therapy is not limited to gardening tasks alone and encompasses deeper details. The book serves as a guide for those who want to acquire knowledge and skills in horticultural therapy.