Dürtü Kontrol Bozuklukları ve Dürtüsellikte Kullanılan Ölçekler - Tamam, Lut; Yıldız, Muhammed (2023)
Bu kitap, dürtü kontrol bozuklukları ve dürtüsellikle ilgili ölçeklerin kullanımını ele almaktadır. Ölçekler, bilimsel çalışmalarda doğru ölçme aracının bulunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu kitap, güncel ve geçerli ölçme araçlarına erişimi sağlayarak araştırmaların doğru bir şekilde yürütülmesine ve boşa gitmemesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ölçeklerin neyi ölçtüğü, hangi kitle için geliştirildiği, puanlaması ve puanların yönü gibi ayrıntılar da kitapta ele alınmaktadır. Psikolojik ölçeklerle ilgili derleme kitapların yayımlanması, ölçeklerin daha görünür ve ulaşılabilir olmasını sağlayarak daha etkin bir kullanımı teşvik etmektedir. Bu kitap, dürtü kontrol bozuklukları ve dürtüsellikle ilgili literatürün titizlikle incelenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Kitap, ölçek kullanılarak gerçekleştirilen çalışmaları incelemek için yapılan araştırmaları da içermektedir. Kitap, araştırmacıların ölçek kullanımında dikkat etmeleri gereken önemli konuları ele almaktadır.This book discusses the use of scales related to impulse control disorders and impulsivity. Scales play an important role in finding the right measurement tool in scientific studies. The aim of this book is to provide access to current and valid measurement tools, helping to conduct research accurately and effectively. Details such as what the scales measure, who they are developed for, scoring, and the direction of scores are also addressed in the book. The publication of compilation books on psychological scales promotes their visibility and accessibility, encouraging more effective use. This book is the result of a meticulous examination of the literature on impulse control disorders and impulsivity. It also includes research conducted to examine studies using scales. The book addresses important issues that researchers should consider when using scales.