Lukacs ve Gramscı Politika, Kültür, Sanat ve İdeoloji - Küçük, Olgun; Koçak, Mevlüt Can (2023)
Olgun Küçük ve Mevlüt Can Koçak tarafından yazılan \"Lukacs ve Gramsci: Politika, Kültür, Sanat ve İdeoloji\" adlı kitap, Batı Marksizmi, Lukacs ve Gramsci'nin hayatı ve düşünceleri üzerine bir inceleme sunmaktadır. Kitap, Lukacs'ın şeyleşme, sanat, gerçeklik, katharsis ve sinema gibi konuları ele alırken, Gramsci'nin ise Weber düşünce geleneği, hapishane defterleri, hegemonya, mevzi-manevra savaşı, praksis felsefe, pasif devrim, tarihsel blok, L'Unita gazetesi ve eğitim gibi konuları ele almaktadır. Yazarlar, Lukacs ve Gramsci'nin düşüncelerini detaylı bir şekilde analiz ederken, bu düşüncelerin politika, kültür, sanat ve ideoloji üzerindeki etkilerini de değerlendirmektedir. Kitap, akademik bir yaklaşımla yazılmış olup, Lukacs ve Gramsci'nin düşüncelerini anlamak ve analiz etmek isteyen okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. The book titled \"Lukacs and Gramsci: Politics, Culture, Art, and Ideology\" written by Olgun Küçük and Mevlüt Can Koçak offers an examination of Western Marxism, as well as the lives and thoughts of Lukacs and Gramsci. The book delves into Lukacs' discussions on commodification, art, reality, catharsis, and cinema, while also exploring Gramsci's ideas on the Weberian tradition of thought, prison notebooks, hegemony, positional-maneuver warfare, praxis philosophy, passive revolution, historical bloc, L'Unita newspaper, and education. The authors thoroughly analyze the thoughts of Lukacs and Gramsci, while also evaluating their impact on politics, culture, art, and ideology. Written in an academic approach, the book serves as an important resource for readers who seek to understand and analyze the ideas of Lukacs and Gramsci.