Cerrahi Sonrası Hemşirelik - Sevilir Pamukcu , Canan; Şengezer, Duygu; Eserer, Sümeyye; Gökçe, Ahmet Mücahit; Karaman, Tansu; Gümüş, Rüya; Kıyanak, Ece; Tokal, Özgül; Taşcı, Sena Melike (2023)
Sağlık çalışanları kaliteli, etkin tedavi ve bakım verebilmek için bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri takip etmeli, çağa ayak uydurabilmelidir. Cerrahi ortamda çalışmaya hazırlanmak için özel beceri ve bilgiye ihtiyaçları vardır. Cerrahi hemşireleri sağlık ekibinin kritik bir parçasıdır ve hastalara ameliyat öncesinde, sırasında ve sonrasında iyi bakım verilmesini sağlar. Bu düşünceden yola çıkarak çok değerli yazarların katkıları ile hazırlamış olduğumuz ‘Cerrahi Sonrası Hemşirelik’ adlı kitabımızda genel cerrahi alanında yapılan özellikli ameliyatların birkaç örneğini ele alarak cerrahi sonrası hemşirelerin uyguladığı teknoloji ile gelişen tedavi ve bakıma yer verilmiştir.