Sermaye Yapısı, Firma Performansı ve Sürdürülebilirlik - Taşpunar Altuntaş, Semra (2023)
Bu kitap, sermaye yapısı, firma performansı ve sürdürülebilirlik konularını ele almaktadır. Sermaye yapısı, bir firmanın özsermaye ve yabancı kaynaklar arasındaki dengesini ifade eder. Kitap, sermaye yapısının unsurlarını ve sermaye yapısı teorilerini detaylı bir şekilde inceler. Klasik sermaye yapısı teorileri ve modern sermaye yapısı teorileri arasındaki farkları açıklar. Modigliani-Miller teorisi ve dengeleme teorisi gibi önemli teorileri ele alır. Ayrıca, sermaye yapısının firma performansı üzerindeki etkisini ve sürdürülebilirlikle olan ilişkisini de analiz eder. Kitap, akademik bir yaklaşımla yazılmış olup, finans ve ekonomi alanında çalışan araştırmacılar, öğrenciler ve profesyoneller için faydalı bir kaynak niteliği taşımaktadır.This book addresses the topics of capital structure, firm performance, and sustainability. Capital structure refers to the balance between equity and debt sources of a company. The book thoroughly examines the elements of capital structure and various theories related to it. It explains the differences between classical capital structure theories and modern capital structure theories. It discusses important theories such as the Modigliani-Miller theory and the trade-off theory. Additionally, it analyzes the impact of capital structure on firm performance and its relationship with sustainability. Written with an academic approach, this book serves as a valuable resource for researchers, students, and professionals working in the field of finance and economics.