IV. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi - Akbaba , Halime Nur Efşan; Ertaş, M. Fatih; Gençtürk, Mustafa; Karataş, Furkan; Şener, Özgür; Engin, Rana; Güneren, Buse; Aksoy, Hibagül; Doğdu, İrem; Çetin, Ayşen (2023)
Öğrenci kongreleri, akademik dünyada öğrencilerin fikir alışverişinde bulunabileceği, araştırmalarını sunabileceği ve bilgi paylaşımında bulunabileceği önemli etkinliklerdir. Bu kongreler, öğrencilere bir dizi avantaj sunarak öğrenme deneyimlerini zenginleştirir ve kariyerlerine olumlu etkiler sağlar. Öğrenci kongreleri, genç akademisyen adaylarının araştırma becerilerini geliştirmelerine olanak tanır. Katılımcılar, kendi alanlarındaki son gelişmeleri takip etmek ve kendi araştırmalarını bu bağlamda konumlandırmak için fırsat bulurlar. Bu süreç, eleştirel düşünceyi teşvik eder, araştırma metodolojilerini öğretir ve sunum yapma yeteneklerini artırır. Bu tür etkinliklerde araştırmalarını açık ve etkili bir şekilde iletebilmek, sözlü iletişim yeteneklerini güçlendirir ve özgüveni artırır.