Bilimsel Araştırmalarda Laboratuvar Hayvanları & Deneysel Modeller - Erdoğan Boz, Burcu; Demirel, Mürşide Ayşe; Medeni, Volkan; Aydoğan, Beyza; Ekim, Burcu; Diker, Şeyda; Dikmen, Asiye; Yar Sağlam, Atiye Seda; Küçük, Ayşegül; Tekin, Esra; Şahin, Elif Ayça; Kalkancı, Ayşe; et al. (2023)
Bu kitap, laboratuvar hayvanları ile deneysel çalışma yapacak tüm araştırmacıların laboratuvar hayvanlarının anatomi ve fizyolojileri ile deneyler sırasında dikkat edilmesi gereken hayvan refahı, etik ve yasal yükümlülükler gibi laboratuvar hayvanlarına ait temel bilgi ve prensipler hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.